Bewaren

Uw taart kunt het beste bewaren op een koele plek (ongeveer 15 tot 17 graden).

Als uw taart met fondant gedecoreerd is, hoeft u deze niet in de koelkast te bewaren. De fondant geeft uw taart bij een koele omgevingstemperatuur voldoende bescherming.

Mocht het noodzakelijk zijn om de taart in de koelkast te bewaren, dan dient u bij een fondant taart rekening te houden met de volgende punten:

  • Let er op dat er geen sterk ruikende waren in uw koelkast liggen zoals citroen, uien, vis, paprika! De taart kan de smaak van deze waren opnemen
  • Haal de taart 1 tot 1,5 uur voor het serveren uit de koelkast. De taart kan in die tijd rustig op kamertemperatuur komen.
  • De fondant gaat ‘zweten’ en dus is het belangrijk dat u niet aan de taart komt. De taart droogt vanzelf op!

Indien u de taart zoals beschreven bewaard, is de taart zeker 2 tot 3 dagen goed. De taarten van Het Suikerhuisje worden altijd vers geleverd.

Invriezen

Het invriezen van uw taart is natuurlijk ook mogelijk. De smaak en kwaliteit van uw taart verandert niet.

Wel is het belangrijk dat u de taart in een luchtdichte plastic bak in de vriezer bewaard. Heeft u geen luchtdichte plastic bak, dan kunt u de taart in een taartdoos (verwikkeld in huishoudfolie) in de vriezer doen.

1 dag voor het aansnijden van de taart in de koelkast plaatsen (in plastic bak of taartdoos verwikkeld in huishoudfolie). Uw taart kan zo rustig ontdooien.

  • Haal de taart 1 tot 1,5 uur voor het serveren uit de koelkast. De taart kan in die tijd rustig op kamertemperatuur komen.
  • De fondant gaat ‘zweten’ en dus is het belangrijk dat u niet aan de taart komt. De taart droogt vanzelf op!

Geheim recept

Vraag hier een geheim recept aan!

Lees meer