bakken is magisch

In het Bakschooltje bieden we workshops en cursussen aan iedereen die net zo gek is van bakken als wij dat zijn!

We zijn dol op feestjes en gezelligheid. Wil je met een jubileumfeest een workshop volgen? Of juist met een stel vriendinnen een bakcursus volgen, ben je bij ons aan het juiste adres!

 

In Het Bakschooltje hebben we 2 sporen:

Je bakt graag en wil meer bakvariaties leren of juist gewoon gezellig bezig zijn met je hobby?

Dan is een cursus bij Het Bakschooltje iets voor jou. Tijdens de cursus wordt een gevarieerd programma aangeboden waar er veel ruimte is om te oefenen, vragen te stellen en gezelligheid. Wij zorgen voor creatieve bakopdrachten, lekkere grondstoffen en goede gereedschappen. Al het lekkers wat je bakt/maakt neem je natuurlijk mee naar huis!

Opbouw van de baklessen

In de lessen bieden we bakopdrachten aan die praktisch zijn en die vooral makkelijk thuis (met succes) herhaald kunnen worden. Er wordt in groepen van 2 gewerkt omdat wij geloven dat het een prettige draai geeft aan het bakken en de groepsdynamiek. Voordat we aan de slag gaan nemen we de opdracht samen door met als doel de parate kennis te onderzoeken maar ook om een goed beeld te schetsen van de te volgen stappen. Elke cursusdag eindigt met een prachtig bakresultaat van je eigen prestatie

Bij de workshops kijken we naar de trends van het moment en geven dat onze draai.

 We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor creativiteit en gezelligheid. Anders dan bij de baklessen gaat het in de workshops om de afwerking/ de decoratie. Al dan niet thematisch…je krijgt altijd ruimte om je eigen invulling te geven aan je creatie.
In de workshops werken we met chocolade, fruit, fondant en allerlei ander zoete grondstoffen.